Operatie

Je wordt opgenomen in het ziekenhuis omdat je een operatie krijgt. Voor deze opname ben je al eerder op de polikliniek geweest en heb jij of één van je ouders een folder ontvangen over de behandeling. Ook ben je bij de anesthesist, de slaapdokter, geweest voor een vooronderzoek. Tijdens dit onderzoek word je lichamelijk onderzocht en kijkt de dokter of je een behandeling onder narcose aankunt. Voor het toedienen van deze narcose vraagt de dokter toestemming aan jou of je ouders.

Op de dag van de operatie word je op de afdeling verder voorbereid op de operatie. Als je aan de beurt bent, brengt de verpleegkundige je naar de operatiekamer. Eén van je ouders gaat met je mee, ook in een spoedsituatie Je krijgt de narcose toegediend en je vader of moeder blijft net zolang bij je totdat je in slaap bent gevallen. Daarna gaat je vader of moeder met de verpleegkundige mee terug naar de verpleegafdeling.

Na de operatie ga je naar de uitslaapkamer waar je vader of moeder al op je wacht. In deze kamer kun je rustig wakker worden. Daarna ga je terug naar de verpleegafdeling. Meer informatie vind je in de folder: 'Opname voor een operatie'.

Contact

Algemeen
Juliana Kinderziekenhuis

Telefoon(070) 210 0000

image_3006Meer informatie
Spoedplein