De dagbehandeling

Voorbereiding thuis

Neem iets mee naar het ziekenhuis waarmee je je kunt vermaken, zoals een boek, muziek of DVD. Het is verstandig om sieraden thuis te laten.
Draag makkelijke en goed wasbare kleding en doe lang haar in een staart of vlecht. Nagellak moet verwijderd worden. Aan de kleur van de nagels lezen de artsen namelijk het zuurstofgehalte in het bloed af.

Aanbrengen EMLA-crème

Als je onder narcose gaat, wordt er een infuus aangelegd in een van je handen. Om de prik van de infuusnaald minder te voelen, kun je vóór de operatie EMLA-crème op beide handruggen aanbrengen. Deze crème verdooft de huid. Een uitgebreide instructie voor het aanbrengen van de crème kun je lezen in de folder: Dagbehandeling Juliana Kinderziekenhuis (PDF).

In het ziekenhuis

In het ziekenhuis meld je je met je ouder(s) bij de receptie. Daarna neem je plaats in de wachtkamer van de afdeling Dagbehandeling. Daar word je vanzelf opgehaald door de verpleegkundige. Deze geeft uitleg over de narcose en de gang van zaken op de afdeling.
Het kan voorkomen dat er een wachttijd is. Dit komt door spoedoperaties of uitloop van het programma.

De operatie

Je krijgt een operatiejas aan met drukknopen op de rug. Je onderbroek mag je aanhouden, de overige kleding gaat uit. Als je wordt geopereerd door een KNO-arts, krijg je geen operatiejas aan. Makkelijke, goed wasbare kleding is dan prima.

Als de operatiekamer een seintje geeft, word je daarheen gebracht. Een van je ouders mag ook mee. Een medewerker van het ziekenhuis loopt met jullie mee.
In de operatiekamer wordt eerst het infuus aangebracht. Via het infuus wordt het narcosemiddel voor de narcose toegediend. Als je in slaap bent, gaat je moeder of vader weer naar de afdeling Dagbehandeling.

Contact

Algemeen
Juliana Kinderziekenhuis

Telefoon(070) 210 0000

image_3006Meer informatie
Spoedplein