Stichting CliniClowns

CliniclownlogoDe CliniClowns komen bij kinderen in ziekenhuizen en instellingen op bezoek. Ze spelen samen, waardoor de kinderen afleiding en plezier beleven en even vergeten dat ze ziek zijn. Inmiddels bezoeken zo'n 70 clowns ruim 100 ziekenhuizen en andere instellingen door heel Nederland.

Wat doet CliniClowns?

De CliniClowns komen bij elk kind apart op bezoek en elk kind krijgt zijn eigen aandacht. Het kind en de situatie zijn altijd het vertrekpunt. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Centraal staat de gezonde kant van het kind, gericht op wat het kind wél kan. Bij het ene kind wordt groots uitgepakt, bij een ander is het spel klein en subtiel. Soms is het rollebollen van het lachen, soms zijn het pretlichtjes in de ogen.

Nieuw! De CliniClowns AppCliniclownapp

Met de CliniClowns App kunnen zieke en gehandicapte kinderen, waar en wanneer ze willen, contact hebben met de clowns van CliniClowns. Op hun mobiel, tablet en via de computer.

Zo kunnen ze webcammen met de clowns, liveshows en filmpjes bekijken en berichten sturen naar hun vrienden. Het enige wat ze nodig hebben is de app en een internetverbinding.

Op deze manier bereikt CliniClowns kinderen op plekken waar de clowns niet zijn, zoals thuis en onderweg. Maar ook in het ziekenhuis, bijvoorbeeld op de dagen dat de clowns niet spelen in het ziekenhuis of als het kind ze net gemist heeft door een onderzoek of behandeling. Lees meer over de app op de website van CliniClowns.

Wanneer zijn de CliniClowns in het JKZ?

Iedere maandag van 13.30-16.30 uur zijn de clowns  in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ). Voordat de clowns de afdeling op gaan om de kinderen te bezoeken, laten zij zich door de pedagogische zorg informeren over de conditie en stemming van het kind. Pas daarna gaan de clowns op pad om ieder kind weer even kind te laten zijn.

Kijk voor meer informatie op: www.cliniclowns.nl

Cliniclownaanbed

Cliniclownbaby

Contact

Algemeen
Juliana Kinderziekenhuis

Telefoon(070) 210 0000

image_3006Meer informatie
Spoedplein