De Regenboogboom

Stichting de Regenboogboom is er voor kinderen en ouders die door welke oorzaak dan ook opeens de controle over hun leven verliezen en zich daardoor heel kwetsbaar voelen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren door een ziekenhuisopname. Tijdens een Regenboogboom-bezoek ontdekken ouders en kinderen hoe ze, op geheel eigen wijze, het beste in elkaar en zichzelf kunnen blijven aanspreken.

Wat doet de Regenboogboom?Logo regenboogboom

De Regenboogboom bezoekt zieke kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ), ongeacht wat er met ze aan de hand is. De vrijwilligers van de Regenboogboom houden rekening met de leeftijd, de ontwikkeling, de fase en de situatie waarin het kind zit en besteden als dat nodig is veel aandacht aan het doseren van omgevingsprikkels.

Met liedjes, sfeer, warmte, persoonlijke aandacht en verhalen nodigen de vrijwilligers de kinderen uit om in hun eigen binnenwereld op zoek te gaan naar hun eigen unieke plek. Een plek waar het altijd veilig is, en waar het kind helemaal zichzelf kan zijn. Deze plek biedt ruimte, licht en lucht waarmee kinderen hun veerkracht, weerbaarheid en eigenwaarde kunnen versterken. Zo laat de Regenboogboom kinderen weer schitteren.

Wanneer is de Regenboogboom in het JKZ?

De vrijwilligers zijn eens in de drie weken op woensdag in het JKZ. Van 10.00 tot 12.00 uur brengen ze bezoekjes aan zieke kinderen. Een bezoek duurt maximaal 20 minuten. De vrijwilligers plannen de bezoekjes in overleg met de pedagogisch medewerkers. Er wordt altijd vooraf gevraagd aan het kind en de ouders of ze welkom zijn.

Kijk voor meer informatie op de site van de Regenboogboom.

Regenboogboom

Contact

Algemeen
Juliana Kinderziekenhuis

Telefoon(070) 210 0000

image_3006Meer informatie
Spoedplein