De Liedjesfabriek

Logo liedjesfabriek

De Liedjesfabriek schrijft liedjes en maakt muziek samen met zieke kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ). Met

een mobiele studio bezoeken de ervaren Liedjesmuzikanten kinderen, zelfs aan hun bed. Samen met de kinderen schrijven ze een lied en nemen dit op. Hierdoor staan de patiënten op een positieve manier in het middelpunt en krijgen ze een podium om hun verhaal te vertellen, rappen of te zingen. Het doel van de Liedjesfabriek is dat zieke kinderen zich even beter voelen.

Wat doet de Liedjesfabriek?

De Liedjesfabriek komt op afspraak bij zieke kinderen in het JKZ. De Liedjesmuzikanten praten eerst met het kind over soorten liedjes en onderwerpen. Het kan overal over gaan: huisdieren, hobby's, lievelingseten maar ook over liefde en geluk.watdoetliedjesfabriek

Ook de muziekstijl kiezen ze samen met de patiënt; rock, R&B, hiphop of misschien wel reggae. En dan schrijven de kinderen hun eigen teksten en ze zingen of rappen deze vervolgens in. De Liedjesfabriek zorgt ter plekke voor een professionele opname. En zelfs voor een eigen videoclip, als de kinderen dit willen.

En de Liedjesfabriek biedt meer. Kinderen kunnen meespelen met een bestaand nummer of zelf iets componeren. Heeft de patiënt een ander muzikaal idee, dan kunnen de Liedjesmuzikanten goed improviseren om dit uit te  werken. Op deze manier zorgt de Liedjesfabriek voor een paar uur plezierige afleiding én een tastbare herinnering waar de kinderen apetrots op zijn.

Wanneer is de Liedjesfabriek in het JKZ?

Twee keer per maand komt de Liedjesfabriek naar het JKZ op donderdag van 10.00 - 15.30 uur. Heeft uw kind interesse om mee te doen, geef dit dan door aan de medewerkers van de Pedagogische Zorg. Zij zorgen dan voor de aanmelding.

Liedjesfabriek

Contact

Algemeen
Juliana Kinderziekenhuis

Telefoon(070) 210 0000

image_3006Meer informatie
Spoedplein