BedtimeStories

Samen zijn met een verhaal - even geen patiënt zijn in het Juliana Kinderziekenhuis

Logo bedtimestories

Professionele acteurs van BedtimeStories, die je misschien wel kent van tv of theater, lezen op speelse wijze voor aan jonge patiënten in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ). Samen met hun ouders, broertjes, zusjes, of vriendjes kunnen ze even vergeten dat ze ziek zijn. Samen genieten ze van een spannend, mooi of humoristisch verhaal en zijn ze even geen patiënt.

Wat doet BedtimeStories?Koffer bedtimestories

De acteur heeft een speciaal ontworpen voorleeskoffer bij zich. In de grote voorleeskoffer zit van alles: boeken, dierenvriendjes, geluiden, muziekfragmenten, een View-Master, taalspelletjes, stempels om zelf een mooie zin te maken, geheimen, poëziekaarten, een moppenboekje, een wens in een doosje, een flesje met dromen, bijzondere letters, vitaminenalfabet, geuren, geheime laatjes en een opsteker.

De kinderen zijn erg enthousiast over de koffer en raken er niet op uitgekeken. De acteur maakt er samen met de kinderen echt een feestje van.

De voorleessessie duurt gemiddeld 30 minuten als de acteur een individuele patiënt voorleest en 60 minuten als hij een groepje voorleest.

Wanneer is BedtimeStories in het JKZ?

De acteurs van BedtimeStories komen wekelijks naar het JKZ. Ze zijn er op dinsdagen van 13.00 - 16.00 uur. Op de 1e dinsdag van de maand zijn ze er niet.

De acteur overlegt met de medewerkers van de Pedagogische zorg welke kinderen hij gaat bezoeken. 

BedtimeStories is een initiatief van actrice Guusje Eijbers Kijk voor meer informatie op www.bedtimestories.nl

BedtimeStories voorlezen aan bed

Contact

Algemeen
Juliana Kinderziekenhuis

Telefoon(070) 210 0000

image_3006Meer informatie
Spoedplein