Ontmoet Vizzel, Knuf, C-bot, Vouw en Blij

Een ziekenhuis is een spannende plek, ook voor kinderen. Ineens staan ze in een groot gebouw met een hal, gangen, kamers en apparatuur zonder precies te weten wat er allemaal gaat gebeuren. Er lopen mensen in witte jassen en pyjama's rond, en ouders lijken toch wat meer gespannen dan anders. Het is begrijpelijk dat kinderen zich hier niet helemaal op hun gemak voelen.

_groep_
Maar een ziekenhuis hoeft geen enge plek te zijn. Het is een interessante plek waar veel verschillende dingen gebeuren. Dat is wat we kinderen, die het Juliana Kinderziekenhuis bezoeken, willen meegeven. Ons doel is het creëren van een wereld  van ontspanning en afleiding, waardoor kinderen minder pijn en angst ervaren en sneller herstellen. We willen kinderen laten ervaren dat ze in dit ziekenhuis centraal staan. Dat doen we door hun reis van, naar en door het ziekenhuis als uitgangspunt te nemen. We ontwikkelen een verhaal voor deze reis, waarmee het kind op verschillende momenten in aanraking komt. Bijvoorbeeld in de vorm van speeltoestellen, knuffelkarakters, (interactieve) games en beleefruimtes.

Knuf

Knuf

De hoofdrolspelers in dit verhaal zijn vijf karakters. Vijf maat-jes die overal in het ziekenhuis opduiken en de kinderen vergezellen tijdens hun reis. Ze geven hen het gevoel dat ze niet alleen zijn. Altijd is er wel iemand aanwezig die met hen meereist, hen afleidt, laat lachen of informatie geeft.

Deze vijf karakters vormen samen een hechte familie, maar zijn zo onderscheidend dat er voor alle leeftijden en karakters wel één of meerdere figuren tot de verbeelding spreken.

Zo is er Knuf. Een groot, aaibaar karakter, waarmee kinderen heerlijk kunnen knuffelen.

C-bot

C-Bot onder water C-Bot strand C-Bot vliegen

C-Bot

 

C-Bot. Een nieuwsgierig karakter dat kinderen graag uitlegt hoe dingen werken.

Vouw. Een karakter dat het overzicht behoudt en de weg kan wijzen

Vizzel. Een klein karakter dat graag samenwerkt.

En Blij. Een positief karakter met heel veel fantasie.

 

 

Vouw Vouw Vliegtuig

Vouw

VizzelVizzel ballon

Vizzel

Blij

Blij

Deze karakters wonen in het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis. Hier leven ze in een wereld met als thema Zon, Zee & Zand. De gangen, wachtruimtes en speelplekken nemen kinderen mee naar plekken op de bodem van de oceaan, aan het strand of hoog in de lucht, waar ze kwebbelende vissen, onderzeeërs of vliegende vogels zien.

Samen zorgen zij ervoor dat kinderen de wereld van het ziekenhuis even vergeten en maken zij hun reis tot een wonderlijke ervaring.

Contact

Algemeen
Juliana Kinderziekenhuis

Telefoon(070) 210 0000

image_3006Meer informatie
Spoedplein