Beschermde Wiegkamer

Ben je ongewenst zwanger of net bevallen? Overweeg jij afstand te doen van je baby zonder dat iemand daar vanaf weet? Ben je in nood en weet je niet meer wat je moet doen?

In het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) in Den Haag is een Beschermde Wiegkamer van de landelijke Stichting Beschermde Wieg. Het is er voor iedere moeder die radeloos is en hulp en een veilige plek zoekt voor haar pasgeboren baby. Dankzij de veilige opvang in de beschermde wiegkamer kun je risico's voor jezelf en de baby voorkomen. Als je dat wilt blijf je volledig anoniem.

Voor de moeder en pasgeborene staat een team van professionals dag en nacht klaar voor medische zorg, steun, troost en hulp. Alle zorgverleners hebben een geheimhoudingsplicht.

Waar is de Beschermde Wiegkamer?

Je vindt de Beschermde Wiegkamer op het HagaSpoedplein aan de Charlotte Jacobslaan 10. Je kunt hier het beste komen via de Escamplaan.

Hoe werkt het?

Afhankelijk van jouw hulpvraag zijn twee situaties mogelijk. Voor beide hebben we een filmpje gemaakt waarin je precies ziet hoe alles werkt.

Zonder hulpvraag

Bekijk in dit filmpje hoe je jouw baby anoniem in de Beschermde Wiegkamer kunt leggen als je geen hulp wilt.

Met hulpvraag

Bekijk in dit filmpje hoe je jouw baby in de Beschermde Wiegkamer kunt leggen en hulp kunt krijgen. Ook dan kan je anoniem blijven als je dat wilt.

Wil je eerst praten of advies?

Neem contact op met Stichting Beschermde Wieg. Dat kan via een hulplijn, waar je 7 dagen per week en 24 uur per dag terecht kunt. Stichting Beschermde Wieg is telefonisch bereikbaar via (0800) 6005 of e-mail naar info@beschermdewieg.nl.

Kijk voor meer informatie ook op www.beschermdewieg.nl

Logo beschermde wieg

Contact

Algemeen
Juliana Kinderziekenhuis

Telefoon(070) 210 0000

image_3006Meer informatie
Spoedplein