2017

Continuïteit en kwaliteit orthopedie HagaZiekenhuis van Den Haag gewaarborgd

03 januari 2017

Het HagaZiekenhuis in Den Haag, het Reinier de Graaf in Delft, en het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer bouwen in Zoetermeer een nieuw centrum voor orthopedische operaties bij volwassenen. De 21 orthopeden van de Reinier Haga Groep bundelen hun krachten en expertise en gaan in dit nieuwe centrum opereren. Voor de poliklinische zorg gaan patiënten nog steeds naar het voor hen vertrouwde ziekenhuis in de buurt. Een aantal orthopeden uit het HagaZiekenhuis heeft besloten niet in dit nieuwe centrum te gaan werken. Hun besluit heeft echter geen invloed op de orthopedische zorg in het HagaZiekenhuis en de realisatie van het orthopedisch centrum. Alle orthopedische zorg in het HagaZiekenhuis gaat normaal door.

Orthopedische operaties in een high tech centrum

De komst van het orthopedisch centrum in Zoetermeer biedt patiënten en specialisten veel voordelen. Patiënten krijgen in het nieuwe centrum de beste orthopedische zorg in de regio. Alles is afgestemd op de zorg voor orthopedische patiënten met een eigen high tech operatiecomplex met 4 OK's, een verpleegafdeling, een polikliniek en onderzoeksfaciliteiten.

Voor poliklinische zorg blijft de patiënt in zijn eigen ziekenhuis

De orthopeden blijven hun spreekuren houden in het eigen voor patiënten bekende ziekenhuis dichtbij. Ook vooronderzoeken, zoals röntgenfoto's, MRI's, CT-scans, bloedcontrole en de nacontrole en -behandeling gebeuren in een van drie vertrouwde ziekenhuizen. De acute orthopedische zorg op de Spoedeisende Hulp en kindzorg blijven in Den Haag, Delft en Zoetermeer. Alleen de orthopedische operaties gebeuren in de gespecialiseerde kliniek in Zoetermeer.

Samen zorgen voor de beste zorg en innovatie

Alle kennis en ervaring van 21 orthopeden komt in het nieuwe centrum samen. Door korte lijnen en de uitwisseling van kennis ontstaat de mogelijkheid om de orthopedische zorg verder te innoveren. De orthopeden zijn gespecialiseerd in aandoeningen aan specifieke gewrichten. Hierdoor krijgen patiënten altijd de beste behandeling. En door de directe verbinding met het LangeLand Ziekenhuis zijn artsen van andere specialismen, zoals de internist en cardioloog - als dat nodig is - altijd dichtbij.

Alle zorg gaat gewoon door

Onder de orthopeden in Nederland is veel interesse om in het nieuwe centrum te gaan werken. De 21 orthopeden van de 3 ziekenhuizen zijn al gestart met de selectie van nieuwe specialisten voor de ontstane vacatures. De vertrekkende orthopeden blijven nog een half jaar en zorgen voor een correcte overdracht. De orthopedische zorg van het HagaZiekenhuis in de volle breedte gaat dus normaal door, inclusief de acute zorg op de Spoedeisende Hulp, de kindzorg in het Juliana Kinderziekenhuis en de medische opleidingen.

Orthopedie

 

Nieuwsoverzicht

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017november 2017december 2017
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook