Susanne Keulaerds is Hagenaar van het jaar

04 januari 2016

Tot haar grote verrassing is Susanne Keulaerds, manager Ronald McDonald Huis Den Haag, Hagenaar van het jaar geworden. Daarmee heeft ze onder meer hockeyclub Hijs Hokij en rockband Golden Earring achter zich gelaten. “Deze titel is natuurlijk fantastisch, ook voor het Ronald McDonald Huis!”

Tot 30 december kon er gestemd worden op een van de zes kandidaten die AD Haagsche Courant had voorgedragen. Susanne kreeg 36% van de stemmen en streefde daarmee haar tegenkandidaten ruimschoots voorbij. "Sinds het bericht op maandag 4 januari in de krant en online is verschenen, stromen de telefoontjes, smsjes, appjes en mailtjes binnen", vertelt Susanne enthousiast. "Mijn telefoon is zo'n beetje ontploft."

Ook wordt ze de komende dagen nog geïnterviewd door radio en TV West. "Er gebeurt zo veel! Geweldig natuurlijk, al word ik zelf wel wat ongemakkelijk van al die aandacht. Maar het is een mooie manier om het Ronald Mc Donald Huis en de samenwerking met HagaZiekenhuis en JKZ onder de aandacht te brengen in de Haagse regio."

Niet alleen

Susanne werd genomineerd omdat ze de complete nieuwbouw  en inrichting van het nieuwe Ronald McDonald Huis en de verhuizing naar de Leyweg - op de derde etage van het nieuwe JKZ - heeft begeleid. "Ik heb dat natuurlijk niet alleen gedaan", benadrukt Susanne. "We zitten hier sowieso dankzij het HagaZiekenhuis, zij zijn onze leverancier."

"En met dank aan heel veel sponsoren, die een bijdrage hebben gedaan of sponsoring in natura hebben gegeven. En niet te vergeten: onze honderd vrijwilligers en het bestuur! Met elkaar hebben ze mij in staat gesteld het project tot een goed einde te brengen. We hebben een fantastisch nieuw Ronald McDonald Huis, waar ouders en familie van zieke kinderen in het JKZ even tot rust kunnen komen."

Met de titel Hagenaar van het jaar heeft Susanne een mooie bos bloemen en een fles champagne verdiend. "En de eer", besluit Susanne. "Ik treed in de voetsporen van Paul van Vliet en Fabian Paagman. Een mooie start van het nieuwe jaar toch!"

Lees hier het artikel in AD Haagsche Courant en zie ook het filmpje waarin een compleet verraste Susanne de prijs in ontvangst neemt