Roze lintje voor het HagaZiekenhuis

04 juli 2016

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft wederom het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg in 2016 toegekend aan het HagaZiekenhuis. Ook zorgverzekeraar CZ heeft laten weten dat het Haga mammateam de best mogelijk score heeft gehaald.

BNV heeft de criteria voor patiëntgerichte zorg aangescherpt en gebruikt hiervoor de Monitor Borstkankerzorg. Deze monitor heeft als doel een (mogelijke) patiënt inzicht te bieden in de borstkankerzorg van een ziekenhuis. Hierbij worden de ervaringen van patiënten gecombineerd met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen. Patiënten kunnen zo een goede keuze maken in welk ziekenhuis zij behandeld willen worden.

Hoogste kwaliteit

Het HagaZiekenhuis verdient volgens BVN het roze lintje, omdat het aan alle verplichte criteria en aan minstens 7 van de 9 overige criteria voldoet. Het mammateam voldoet hiermee aan de hoogste kwaliteit die patiënten van de borstkankerzorg mogen verwachten. Meer informatie is te vinden op www.borstkanker.nl.

Ook zorgverzekeraar CZ geeft het HagaZiekenhuis de beste score. Zij keken onder  andere naar het aantal patiënten per jaar, de registratie, de certificering van de artsen en het vastleggen van het multidisciplinair overleg.

Het mammateam is trots dat zowel patiënten, patiëntenverenigingen als de CZ-zorgverzekeraar de borstkankerzorg een hoge kwaliteitsscore toebedelen.