2016

Prof. dr. Carina Hilders nieuwe directievoorzitter Reinier de Graaf

05 januari 2016

Prof. dr. Carina G.J.M. Hilders is per 1 januari 2016 de nieuwe directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Zij volgt dr. Jaap van den Heuvel op die in december jl. zijn vertrek aankondigde. Met het oog op continuering van de directievoering was het belangrijk per 1 januari 2016 een opvolger te hebben. Daarnaast had de Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep een sterke voorkeur voor een kandidaat met Reinier-DNA.

In de persoon van Carina Hilders  is die gevonden. Zij is sinds 2002 aan Reinier de Graaf verbonden als gynaecoloog en combineerde deze functie sinds een jaar met die van directeur Medische Zaken. Daarnaast is zij 6 jaar voorzitter van de medische staf geweest en was in die rol ook nauw betrokken bij de totstandkoming van de fusie met HagaZiekenhuis tot de Reinier Haga Groep.

De Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep is trots op de benoeming van Carina Hilders. Want behalve haar medische en bestuurlijke kwaliteiten en ervaring binnen het ziekenhuis, is zij bijzonder hoogleraar Medisch Management en Leiderschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar inspiratie voor dit thema ontleent Carina aan de gevolgde opleiding aan de businessschool INSEAD in Fontainebleau. 

Daarnaast heeft zij binnen de beroepsgroep van medisch specialisten een toonaangevende rol. Zo is Carina Hilders voorzitter geweest van de projectgroep Medisch Specialist 2015 van de Orde van Medisch Specialisten.  Binnen het project Verspilling in de Zorg (ministerie van VWS) is zij voorzitter van de projectgroep Curatieve Zorg.

Over Reinier de Graaf

Reinier de Graaf is het oudste ziekenhuis van Nederland en staat voor uitstekende patiëntenzorg, gastvrijheid, innovatie, kwaliteit en veiligheid. Het is een topklinisch ziekenhuis dat zich richt op de inwoners van Delft, het Westland, Voorburg, Rijswijk, Den Haag-zuidwest en de plaatsen Pijnacker, Nootdorp en Ypenburg: een gebied waar ruim 450.000 mensen wonen en werken. Tot Reinier de Graaf behoren de ziekenhuizen in Delft en Voorburg, het Behandelcentrum Westland in Naaldwijk en het Gezondheidscentrum De Reef in Ypenburg. Reinier de Graaf is partner van de Reinier Haga Groep, waarvan ook het HagaZiekenhuis en LangeLand Ziekenhuis partner zijn. Reinier de Graaf en HagaZiekenhuis maken deel uit van de Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ), een samenwerkingverband van topklinische opleidingsziekenhuizen die hooggespecialiseerde zorg verlenen.

 

Nieuwsoverzicht

januari 2016februari 2016maart 2016april 2016mei 2016juni 2016juli 2016augustus 2016september 2016oktober 2016november 2016december 2016
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook