Orthopedie HagaZiekenhuis breidt app uit

07 september 2016

De Haga Orthopedie app van het HagaZiekenhuis is uitgebreid. Patiënten die behandeld worden voor Hallux Valgus (standsafwijking van de grote teen) krijgen via de app informatie over hun behandelpad. De app is onder de naam Haga Orthopedie gratis te downloaden in de App- of Google Play Store.

Voor patiënten die een heup- knie- of schouderprothese krijgen of  kijkoperatie van de knie, was er eerder al informatie via de Haga Orthopedie app beschikbaar. Uit de reacties van deze patiëntengroepen blijkt dat de voorlichtingsapp succesvol is en voorziet in de behoefte om online op het juiste moment de juiste informatie te ontvangen.

Voorlichting op ieder moment

Pop-ups geven aan wat patiënten voor of na de operatie moeten doen. Zo krijgen patiënten voorlichting op het juiste moment. Een voordeel is ook dat familie of mantelzorgers kunnen meekijken.

Hoe werkt het?

Je voert de datum van de operatie in, je selecteert de ingreep, daarna start de app met een tijdlijn. Daarin staat alle relevante informatie over de fase vóór de opname, de fase van de opname en de fase ná de opname. Er zijn filmpjes, waarin medewerkers, zoals een gastvrouw, een verpleegkundige en een fysiotherapeut handige en belangrijke informatie geven.