2016

Nucleaire onderzoeken voor LangeLand uitgevoerd in Den Haag en Delft

21 november 2016

Met ingang van 1 november jongstleden heeft het LangeLand Ziekenhuis (LLZ) een deel van de nucleaire onderzoeken overgeheveld van het Groene Hart ziekenhuis (GHZ) in Gouda naar het Reinier de Graaf ziekenhuis en HagaZiekenhuis. Het gaat in eerste instantie om alle nucleaire onderzoeken die jaarlijks worden uitgevoerd in het Groene Hart Ziekenhuis. Daarnaast is het de bedoeling dat het deel van de SPECT-CT’s dat bij HMC (voorheen MCH) werd uitgevoerd, op termijn ook naar het HagaZiekenhuis wordt overgeheveld. Wie in het LangeLand Ziekenhuis een dergelijke scan nodig heeft, kan daarvoor voortaan terecht bij zijn topklinische partners in Den Haag en Delft.

Ook voor een longscan met een PET-CT gaan patiënten van LLZ voortaan naar HagaZiekenhuis. Voorheen gingen patiënten van het LLZ hiervoor naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Voorlopig vinden in Gouda nog wel andere PET-CT onderzoeken plaats. Dit heeft te maken met bestaande afspraken met het GHZ.

Veilig en snel

De gegevens van de scan gaan inmiddels via een beveiligde verbinding tussen de drie ziekenhuizen van de Reinier Haga Groep direct naar de specialist van het LangeLand Ziekenhuis. Dat werkt dus veel sneller en veiliger dan voorheen. Het is nu niet meer nodig om een cd of dvd met de gegevens op te sturen. U kunt snel terecht voor een scan, en wie dat nodig heeft krijgt voorrang. Zo werken de drie ziekenhuizen steeds intensiever samen binnen de Reinier Haga Groep.

Reinier Haga Groep

HagaZiekenhuis, Reinier de Graaf ziekenhuis en LLZ zijn bestuurlijk gefuseerd in de Reinier Haga Groep. Samen bieden wij Topzorg Dichtbij. Met elkaar garanderen wij onze patiënten dag en nacht uitstekende basiszorg en acute hoog complexe zorg.

 

Nieuwsoverzicht

januari 2016februari 2016maart 2016april 2016mei 2016juni 2016juli 2016augustus 2016september 2016oktober 2016november 2016december 2016
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook