Nationale Donorweek: HagaZiekenhuis beantwoordt uw vragen

05 oktober 2016

Welke organen en weefsels kan ik eigenlijk doneren? En tot welke leeftijd kan dat? Ben ik als ik niets aangeef automatisch donor? Hoe zit de procedure in elkaar? En welke rol hebben mijn nabestaanden?

Op deze en andere vragen over orgaan- en weefseldonatie geeft de donatiecoördinator van het HagaZiekenhuis tijdens de Nationale Donorweek graag antwoord.

Bezoek de informatiestands

Op maandag 10, woensdag 12, donderdag 13 en vrijdag 14 oktober staan informatiestands in de lichtstraat van het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg. Heeft u vragen over orgaan- en weefseldonatie bij leven en na overlijden? Stel ze aan de donatiecoördinator. Ook een persoonlijk verhaal is welkom.

Woensdag 12 oktober zijn er ook mensen aanwezig van de Nierpatiënten Vereniging Nederland, Sanquin Bloedbank en Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren. Bloed- en stamcellen geef je bij leven. De kans dat er een match is met een patiënt en er daadwerkelijk stamcellen gedoneerd kunnen worden, is klein. Matchis heeft dus een grote groep potentiële donoren nodig. En dat geldt ook voor de Nierpatiëntenvereniging.

In de stands zijn inschrijfformulieren Donorregister aanwezig. Direct aanmelden als orgaan- en/of weefseldonor, bloeddonor of stamceldonor kan ook.

Mason en vader donorweek
'Dankzij een onbekende stamceldonor is de kleine Mason er nog' (foto van Matchis)

Nationale Donorweek

Van 10 tot en met 16 oktober is het Nationale Donorweek. In deze week staat orgaandonatie in het middelpunt van de belangstelling. Een initiatief dat het HagaZiekenhuis van harte ondersteunt. Want wie zijn keuze voor orgaan- of weefseldonatie laat registreren, bespaart zijn nabestaanden een vaak moeilijke beslissing. De Nationale Donorweek is onderdeel van de campagne 'Een leven redden. Je hebt het in je.'