2016

LUMC-Campus Den Haag van start

18 maart 2016

De LUMC-Campus Den Haag is op donderdag 17 maart gelanceerd tijdens een openingsbijeenkomst in het centrum van Den Haag. Het LUMC, de Haagse STZ-ziekenhuizen, de Universiteit Leiden en de Gemeente Den Haag willen met dit initiatief merkbare meerwaarde creëren op het gebied van innovatie in de zorg, medisch onderwijs en patiëntgebonden onderzoek in de Haagse regio. Daarvan gaan de inwoners van Den Haag en huisartsen profiteren.

LUMC-Campus Den Haag is een gezamenlijk initiatief van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), de Haagse Samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen (STZ-ziekenhuizen) MCH-Bronovo en het HagaZiekenhuis, de Universiteit Leiden, de Gemeente Den Haag en GGD Haaglanden. 

Gezondheidsvraagstukken

"Deze Campus is een nieuwe stap in de samenwerking tussen de Universiteit Leiden en de stad Den Haag. Naast opleidingen op het gebied van bestuur, vrede, recht en veiligheid, worden nu ook leergangen op het gebied van stedelijke gezondheidsvraagstukken ontwikkeld. De stad zal profiteren van het onderzoek. We zijn dan ook blij met de komst van het LUMC. De samenwerking zal tot nieuwe innovaties in deze zorgregio leiden", aldus Ingrid van Engelshoven, wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs.

Samenwerking, preventie en innovatie

"LUMC-Campus Den Haag zal een inspirerende omgeving zijn, een ontmoetingsplaats waar de agenda's van de deelnemende instellingen samenkomen en worden afgestemd. Een plek waar innovatieve ideeën worden uitgewisseld en best practices worden ontwikkeld, onder meer op het gebied van Public health en eHealth", aldus Pancras Hogendoorn, lid Raad van Bestuur en decaan van het LUMC.

"De speerpunten van de LUMC-Campus Den Haag zijn onderwijs, onderzoek, beleid en samenwerking, preventie en innovatie in de zorg. LUMC-Campus Den Haag richt zich in eerste instantie op de Huisartsopleiding én Public Health", zegt hoogleraar Public Health en directeur-kwartiermaker Mattijs Numans.

"Dit initiatief bevestigt de uitstekende samenwerking rond patiëntenzorg, onderzoek en opleidingen tussen de partners. Op deze manier gaan we de gezondheidszorg in Den Haag aantoonbaar beter maken", aldus Renée Barge, lid raad van bestuur van MCH-Bronovo.

Dr. Karel Rondaij, reumatoloog en medisch directeur HagaZiekenhuis, voegt daar toe: "Met de partners van de Campus zijn we in staat om gezondheidswinst te boeken voor patiënten en inwoners van onze regio. Dit kan door met elkaar innovatie de ruimte te geven voor de ontwikkeling van zorgprocessen als vroegdiagnostiek en zorg op maat, preventieprogramma's en technologie. Daarnaast kunnen ook gezamenlijk op te zetten wetenschappelijk onderzoek en onderwijsprogramma's gericht op maatschappelijke gezondheidsvraagstukken bijdragen aan gezondheidswinst.

Over LUMC-Campus Den Haag

De initiatiefnemers van de LUMC-Campus Den Haag beogen met kennis en netwerken bij te dragen aan het aanpakken van complexe gezondheidsproblematiek van kwetsbare bevolkingsgroepen in een grootstedelijke, multi-etnische omgeving. Het LUMC en de STZ-ziekenhuizen werken nu al intensief samen in de Opleidings- en Onderwijsregio Leiden (OOR Leiden), waarvan de stad Den Haag een belangrijk onderdeel is.

 

LUMC Campus Den Haag Karel Ronday 2016-0317

Panelleden op de foto, van links naar rechts:

  • Mw. Mr. Drs. Ingrid van Engelshoven (wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs),
  • Dr. Onno Guicherit (chirurg MCH-Bronovo),
  • Dr. Hendrik Vrolijk (huisarts, opleider PHEG en ELZHA),
  • Dr. Karel Rondaij (lid programmabestuur LUMC-Campus Den Haag/directie HagaZiekenhuis/directeur medische zaken). 

Op de voorgrond gespreksleiden prof. dr. Mattijs Numans, hoogleraar Public Health en directeur-kwartiermaker.

 

Nieuwsoverzicht

januari 2016februari 2016maart 2016april 2016mei 2016juni 2016juli 2016augustus 2016september 2016oktober 2016november 2016december 2016
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook