Laat uw bloedsuiker meten tijdens informatiemarkt over diabetes

09 november 2016

Diabetes is één van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.200 bij. De ziekte kan iedereen overkomen, jong en oud. Een gezonde leefstijl maakt de kans op het krijgen van diabetes type 2 kleiner. Om hier meer over te vertellen houden we maandag 14 november van 10.00 tot 14.00 uur een informatiemarkt in het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg.

Tijdens de gratis informatiemarkt in het kader van de Wereld Diabetes Dag geeft het diabetesteam van het HagaZiekenhuis voorlichting over diabetes en de relatie tot voeding en bewegen.  Ook krijgt u te horen wat de oorzaak en de gevolgen zijn van de ziekte en wat u kunt doen om diabetes goed onder controle te houden. Verder kunt uuw bloeddruk en bloedsuiker laten meten.

Een orthopedisch schoenmaker legt uit waarom voet- en schoenzorg belangrijk zijn. Hij laat ook zien dat aangepaste schoenen tegenwoordig heel hip kunnen zijn. Onze diëtisten vertellen wat mensen die diabetes hebben, kunnen eten en snoepen in de feestmaand. Ook geven zij een gezond hapje en een drankje.

De informatiemarkt is in lichtstraat van het HagaZiekenhuis. Naast het diabetesteam en onze diëtisten zijn mensen van andere organisaties aanwezig:

• Diabetesvereniging Nederland (DVN), de landelijke patiëntenvereniging die de belangen van alle mensen met diabetes in Nederland behartigt.
  • JONG diabetes, een onderdeel van DVN.
  • Diverse leveranciers tonen hulpmiddelen zoals glucosemeters, pompen en sensoren. De orthopedisch schoenmaker laat zien dat aangepaste schoenen ook hip kunnen zijn.
Wat:         Informatiemarkt Diabetes
Wanneer:  Maandag 14 november 2016 van 10.00 tot 14.00 uur