2016

Koninklijke onderscheiding voor vaatchirurg Bob Knippenberg

22 april 2016

Vaatchirurg dr. Bob Knippenberg van het HagaZiekenhuis heeft tijdens zijn afscheid op 21 april 2016 een Koninklijke onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van de heer Mark Verheul, hoofd Kabinet en Protocol van de Gemeente Den Haag, vanwege zijn grote verdienste voor het HagaZiekenhuis en de vaatchirurgische patiëntenzorg in de regio.

Vaatchirurg Bob Knippenberg kreeg een Koninklijke onderscheiding uit handen van de heer Mark Verheul, hoofd Kabinet en Protocol van Gemeente Den Haag

Bob Knippenberg begon in oktober 1985 in het toenmalige Leyenburg Ziekenhuis (nu HagaZiekenhuis). Hij heeft zich tijdens zijn carrière sterk gemaakt voor de vaatchirurgie, zowel in het HagaZiekenhuis als daarbuiten. Hij is een gedreven en betrokken specialist met een groot empatisch vermogen en een grote steun en toeverlaat voor zijn patiënten. Hagabreed is hij een geliefd persoon bij de medewerkers en een groot voorbeeld voor velen.

Bob Knippenberg is initiator geweest voor de oprichting van het Haga Vaatexpertisecentrum. Patiënten kunnen er op vertrouwen dat de vaatchirurgische zorg in het HagaZiekenhuis meer dan voldoet aan landelijk vastgestelde kwaliteitscriteria. Dat resulteert jaarlijks in een (herbeoordeeld) vaatkeurmerk.

De oprichting van het Haga Wond Expertise Centrum (WEC), waarin een professioneel team multifunctioneel opereert, was een initiatief van Bob Knippenberg. Dit team werkt nauw samen met de eerste lijnszorg. De multidisciplinaire aanpak heeft bijgedragen aan nog betere patiëntenzorg.

In transmuraal verband was hij lid van de werkgroep 'Haagse Vaten'. Dit is een huisartsen-specialisten overleg en ontwikkelingsplatform van de stichting Transmurale Zorg van Den Haag en omstreken. In het ziekenhuis participeerde hij in diverse besturen zoals het medisch stafbestuur (vice-voorzitter), interstafbestuur Reinier Haga groep (lid), de HagaAmbassade (lid). Hij was (plaatsvervangend) opleider voor coassistenten, physician assistents en nurse practitioners. Vanuit de medische staf was Bob Knippenberg liaison voor de huisartsen en specialisten van Haga.

Zijn laatste grote verdienste voor het HagaZiekenhuis en zijn patiënten is de realisatie van een Hybride Operatiekamer. Van visie tot en met realisatie heeft hij zich tomeloos ingezet om deze bijzondere OK in het HagaZiekenhuis gerealiseerd te krijgen. Als voorzitter van het kernteam wist hij collega-specialisten ervan te overtuigen om te opereren met deze geavanceerde beeldvormende techniek ('robotarm'). Voor patiënten betekent het een groot voordeel: minimale invasieve ingreep, minder pijn en sneller herstel. Dankzij zijn visie en gedrevenheid loopt het HagaZiekenhuis met deze geavanceerde techniek voorop in de regio.

 

Nieuwsoverzicht

januari 2016februari 2016maart 2016april 2016mei 2016juni 2016juli 2016augustus 2016september 2016oktober 2016november 2016december 2016
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook