2016

Kindergeneeskunde Juliana Kinderziekenhuis wint coassistentenprijs

15 juni 2016

De coassistenten beoordeelden het coassistentschap kindergeneeskunde in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) als het ‘Beste coschap 2015-2016”. De vakgroep kindergeneeskunde kreeg deze prijs voor het beste co-onderwijs, de goede begeleiding en de vele praktijkleermomenten.

Coassistenten geven het onderwijs in het JKZ een dikke pluim

Jaarlijks neemt belangenbehartiger van de Leidse coassistenten, de Leidse Co-raad, een enquête af onder de coassistenten aan het einde van hun coschappen. De coassistenten (studenten geneeskunde) geven aan welk coschap zij van alle coschappen die ze hebben gelopen, het beste vonden. De Co-raad organiseert daarnaast evaluatiebijeenkomsten met vertegenwoordigers van alle cogroepen. De feedback uit die bijeenkomsten wordt gecombineerd met de enquête-uitslagen. Zowel de goede punten als verbeterpunten worden meegenomen. Wat vindt de coassistent belangrijk en waar hoort de focus te liggen? Op deze manier zijn drie coschappen genomineerd voor de prijs. Dit jaar zijn dat de kindergeneeskunde van het JKZ, het coschap oogheelkunde van MCH Bronovo en gynaecologie/verloskunde in het Alrijne Ziekenhuis.

Begeleiding en onderwijs zijn top

"We zijn in ons coschap kindergeneeskunde in het JKZ niet alleen goed begeleid, er is ook een duidelijke en actieve rol voor de coassistent weggelegd. Het stimuleert hard werken", zegt Vera Asscher, een van de coassistenten in het JKZ en tevens lid van de Leidse Co-raad. "Er worden veel leermomenten gecreëerd. Als coassistent krijg je veel mogelijkheden om, onder supervisie van de specialist, zelfstandig patiënten te zien. Naast de leermomenten tijdens het patiëntencontact leer je ook veel tijdens de theoretische onderwijsmomenten. Deze zijn in het JKZ ruim voldoende aanwezig en worden als zeer interessant ervaren."

De prijs, een trofee en een oorkonde, werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse onderwijs-prijzenevenement van de Medische Faculteit der Leidse Studenten. De Leidse Co-raad is deel van de Faculteit en verzorgt de uitreiking voor het beste coschap. In de regio Leiden hebben meer dan honderd coschappen meegedongen naar deze belangrijke onderwijsprijs. De vakgroep kindergeneeskunde is dan ook erg trots en blij, dat ze dit jaar de prijs in ontvangst mocht nemen.

 

Nieuwsoverzicht

januari 2016februari 2016maart 2016april 2016mei 2016juni 2016juli 2016augustus 2016september 2016oktober 2016november 2016december 2016
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook