2016

Kind achterop? Gebruik altijd voetbeschermers

09 maart 2016

De lente komt eraan! Het wordt heerlijk weer en volgens goed Nederlands gebruik gaan we weer overal met de fiets naar toe. Tijd om weer aandacht te vragen voor het risico op kindervoetjes tussen de spaken, een pijnlijke ervaring. Advies van JKZ en ANWB: gebruik altijd voetbeschermers.

Guus zit veilig achterop de fiets van zijn moeder

Het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) heeft de eerste slachtoffertjes met spaakverwondingen al weer zien binnenkomen op de Kinder Spoedeisende Hulp op locatie Leyweg. Voetjes die tussen de spaken komen is een veelvoorkomend probleem en een pijnlijke ervaring. Niet alleen de kinderen - meestal tussen de drie en de zes jaar oud - maar ook de ouders zijn van slag als het gebeurt. De schrik zit er goed in, evenals het besef dat het eenvoudig te voorkomen was geweest met een goede voetbescherming.

Check uw fiets

Daarom, nu de lente en zomer er weer aankomen: check uw fiets. Is deze voorzien van een goede voetbescherming voor uw kind? Ga er niet vanuit dat uw kind kan onthouden dat hij zijn beentjes van het wiel moet weghouden. Kinderen zijn daarvoor te snel afgeleid. Geef het door: maak ook uw omgeving attent op het belang van voetbeschermers op de fiets. Dan kunnen kinderen veilig op de fiets zitten en blessurevrij rondhuppelen.

In 2014 lanceerden JKZ en ANWB een gezamenlijke campagne voor betere preventie van spaakverwondingen. 

 

Nieuwsoverzicht

januari 2016februari 2016maart 2016april 2016mei 2016juni 2016juli 2016augustus 2016september 2016oktober 2016november 2016december 2016
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook