Kamerlid VVD op bezoek

28 juni 2016

Leendert de Lange, woordvoerder VVD Volksgezondheid in de Tweede Kamer, bezocht op maandag 27 juni het HagaZiekenhuis.

Sectormanager Hartcentrum Edith Bense en medisch manager Hartcentrum Matthijs Bax leiden VVD-kamerlid Leendert de Lange rond over het Hartcentrum

Vanwege zijn portefeuille met daarin onder meer innovatie, e-health, governance, epd en patiëntveiligheid, heeft Leendert de Lange intussen meerdere ziekenhuizen bezocht. Het doel daarvan is om een beeld te krijgen van wat er op de werkvloer van een ziekenhuis gebeurt. Hij vindt het belangrijk om niet alleen maar gesprekken te voeren met bestuurders en beleidsmakers. Het HagaZiekenhuis stond al langer op zijn lijstje. De positieve berichtgeving over het Haga maakte hem nieuwsgierig; hij wilde graag weten wat het Haga zo goed maakt.

SEH, IC en Hartcentrum

De heer De Lange kreeg een rondleiding op de SEH en de IC. Vervolgens had hij een gesprek met directievoorzitter Marjolein Tasche over governance (goed bestuur en toezicht). Daarna volgden gesprekken over patiëntveiligheid en innovatie. Tot slot kreeg het kamerlid een rondleiding op het Hartcentrum.

Het VVD-kamerlid zei dat de betrokkenheid in het HagaZiekenhuis hem bijzonder treft. "De wil om het met elkaar beter te doen. Dat vond ik mooi zichtbaar in alle gesprekken. Samen vormen de medewerkers één ziekenhuis." De logistiek vindt hij fascinerend. "Er is bij het Haga goed nagedacht over de inrichting van de zorg. Hoe je dat handig doet en hoe je zorgpaden slimmer kan inrichten. Dat zie je heel goed terug op de verschillende afdelingen."