2016

Hartstichting deelt bloemen uit in HagaZiekenhuis

13 september 2016

Het was een mooi gezicht. Op maandag 12 september liepen vele bezoekers, patiënten en medewerkers van het HagaZiekenhuis door de gang van het ziekenhuis met in hun hand een anthurium: een kamerplant met een kenmerkende hartvormige rode bloem. Deze kregen zij van de Hartstichting als dank voor de geldelijke donatie (groot of klein) die ze ter plekke deden.

Tegenover elke donatie voor de Hartstichting stond een gratis anthurium

De actie viel erg op: in de lichtstraat op locatie Leyweg waren twee reusachtige harten te zien, gemaakt van duizenden rode anthuriumbloemen. Met de kamerplanten en snijbloemen vraagt de Hartstichting deze maand aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen en zamelt tegelijkertijd geld in voor de Hartstichting. Edith Bense, manager van het Hartcentrum van het HagaZiekenhuis: "Met deze fleurige actie hopen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Wij ondersteunen de Hartstichting dan ook van harte."

Alle anthuriums in het ziekenhuis werden gratis aangeboden door anthuriumkwekers, zodat de volledige opbrengst ten goede komt aan de Hartstichting. Aan het eind van de middag waren alle planten weg en waren de collectebussen goed vol. Actie gemist? Geen probleem. Tot en met eind september verkopen tuincentra, supermarkten en bloemisten ook anthuriums met een hartvormig label ten behoeve van de Hartstichting.
 
Het HagaZiekenhuis is een van de 16 hart- en vaatcentra in Nederland. Het is hét Hartcentrum voor de regio Den Haag, Delft, Zoetermeer, Voorburg, Leidschendam en het Westland. Het Hartcentrum bestaat uit 2 hoofdspecialismen: cardiochirurgie en de cardiologie. Cardiochirurgie houdt zich bezig met de operatieve behandeling van hartziekten. Cardiologie houdt zich bezig met onderzoek en behandeling van patiënten met  hart- en vaatziekten. In totaal werken er 12 cardiologen en 5 cardiochirurgen in het HagaZiekenhuis.

Lees meer op deze actiesite.

 

Nieuwsoverzicht

januari 2016februari 2016maart 2016april 2016mei 2016juni 2016juli 2016augustus 2016september 2016oktober 2016november 2016december 2016
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook