HagaZiekenhuis werft burgerhulpverleners voor Hartstichting

22 maart 2016

Elk jaar krijgen 1000 inwoners in de regio Haaglanden een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Reanimatie en de inzet van een AED binnen zes minuten biedt de grootste kans op overleving. Om daarvoor te zorgen is de Hartstichting bezig met een campagne om burgerhulpverleners te werven. Het HagaZiekenhuis ondersteunt deze campagne.

Het aantal burgerhulpverleners moet op een aantal plaatsen in de regio nog groeien om slachtoffers overal op tijd te kunnen reanimeren. Hulpdiensten zijn vaak snel ter plaatse, maar zij kunnen niet overal in de regio binnen de eerste cruciale zes minuten aanwezig zijn om te starten met reanimatie.

CCU-verpleegkundige Daniël is al burgerhulpverlener

Onze collega CCU-verpleegkundige Daniël van Ketel is al aangemeld als burgerhulpverlener. Daniël: "Als je achteraf hoort dat je iets voor iemand in de buurt had kunnen doen, dan sla je jezelf toch voor het hoofd. Hier had ik het verschil kunnen maken, maar ik deed het niet. Wij zijn ervoor geschoold, het is zonde om daar op een cruciaal moment niets mee te doen. Mensen in de zorg maken nou eenmaal het verschil. Daar moet je iets mee, ook in je vrije tijd."

Meld je ook aan en red levens in jouw buurt

Het HagaZiekenhuis ondersteunt deze actie graag en roepen je ook op om je aan te melden als burgerhulpverlener. Ga naar de site van de Hartstichting:  www.hartstichting.nl/reanimatie
Hier lees je onder meer ervaringen van burgerhulpverleners en je kunt je direct aanmelden als burgerhulpverlener.