2016

Goede voorlichting over borstvoeding nog steeds hard nodig

04 oktober 2016

“Na twee weken geven 6 op de 10 vrouwen die er bewust voor kozen nog maar borstvoeding. En dat terwijl het geven van borstvoeding zoveel voordelen biedt voor moeder en kind. Goede voorlichting is daarom nog steeds nodig”, vertelt Hanna Zuidema, lactatiekundige in het Haga Juliana Geboortecentrum (HJCG).

Deze week is het Wereld Borstvoedingsweek.

Om die reden besteedt het geboortecentrum in deze Borstvoedingsweek extra aandacht aan (het) blijven geven van borstvoeding. Op de kraam- en verlosafdeling en bij neonatologie liggen speciale folders en kleurplaten voor broertjes en zusjes.

Net bevallen vrouwen kunnen in het HJGC altijd terecht bij een van de twee lactatiekundigen, Monique Gerritse en Hanna Zuidema. Borstvoedingscoach Suzanne van der Burg geeft voorlichtingsavonden aan zwangere vrouwen.

Voordelen borstvoeding

De voordelen van borstvoeding geven zijn talrijk. Hanna Zuidema somt ze op: "Het bevordert de band tussen moeder en baby. Het bevat alle benodigde voedingsstoffen en afweerstoffen voor het kind. Het vermindert de kans op infecties en allergieën en geeft een lagere kans op het ontwikkelen van obesitas. De voordelen voor de moeder zijn onder andere bescherming tegen een vorm van reuma en een kleinere kans op borst- en eierstokkanker."

Zes maanden

Wereldgezondheidsorganisatie WHO adviseert exclusief borstvoeding te geven tot de leeftijd van zes maanden en vervolgens borstvoeding tot twee jaar te combineren met bijvoeding. Goede voorlichting en begeleiding dragen bij aan het optimaliseren van de borstvoedingsduur.

 

Nieuwsoverzicht

januari 2016februari 2016maart 2016april 2016mei 2016juni 2016juli 2016augustus 2016september 2016oktober 2016november 2016december 2016
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook