Goed gescoord: ADO-spelers op bezoek bij patiëntjes in het Juliana Kinderziekenhuis

10 november 2016

De patiëntjes van het Juliana Kinderziekenhuis kregen op 9 november hoog bezoek: zes ADO-spelers en hun assistent-trainer. Ze keken hun ogen uit dat zij de spelers in het echt mochten ontmoeten.

Kinderartsen Fréderique Hofstede en Luc Filippini ontvingen de ADO-spelers in de fitnesszaal bij het Juliana Kinderziekenhuis. Het was er een drukte van belang. Enthousiaste ADO-fans, groot en klein, stonden heel geduldig te wachten. Als eerste kregen de kinderen de gelegenheid om vragen te stellen aan de spelers. En er kwamen hele leuke vragen, zoals: 'mogen jullie hamburgers eten?', 'hoeveel bekers hebben jullie gewonnen?', 'hoe hard kan je schieten?'.

Ieder kind mocht op de foto met de voetbalspelers en natuurlijk deelden de spelers ook handtekeningen uit. Na een balspelletje met pionnen ('wie is het snelste met de bal?') kregen de kinderartsen van ADO een voetbal met alle handtekeningen van de spelers. Deze werd uiteraard met veel plezier in ontvangst genomen en krijgt een mooi plekje in het JKZ.

Blijdschap

De dag van Bram, patiëntje in het Juliana Kinderziekenhuis, begon verdrietig omdat hij moest blijven in het ziekenhuis. Maar het bezoek van de ADO-spelers maakte zijn dag weer helemaal goed. Hij fleurde direct op toen zijn idool Tom Beugelsdijk aan zijn bed stond. Een mooie kans voor Bram om aan hem en de andere spelers vragen te stellen. 'Wie was volgens jullie de beste speler waar je ooit tegen hebt gespeeld?'Een hele goeie vraag van Bram, vonden de spelers. Daar moesten ze wel eerst goed over nadenken. Bram weet het antwoord…

Er werden nog een aantal patiëntjes in het kinderziekenhuis bezocht. En ook in het Geboortehotel namen de spelers een kijkje bij de kersverse en trotse ouders van hun kindje, net een paar uur oud. De ouders kregen een rompertje met de handtekeningen van de spelers.

Inmiddels is het bezoek van de ADO-spelers aan het JKZ een jaarlijkse traditie geworden. Volgend jaar komen zij dan ook graag weer terug.

Benieuwd naar alle foto's? Bekijk het fotoalbum op Facebook.