Geslaagde praktijkdag voor cardiologen in opleiding

06 juni 2016

Ruim twintig cardiologen in opleiding leerden in het HagaZiekenhuis hoe ze een CT-scan van het hart kunnen interpreteren. Dit gebeurde tijdens de tweede praktijkdag cardiale CT op donderdag 2 juni. Het initiatief van een jaar geleden was zo’n succes, dat herhaling voor de hand lag. De cursus is opgezet door cardioloog Ivo van der Bilt met medewerking van Siemens Healthcare.

Een leerzame dag voor arts assistenten Cardiologie

"De praktijkdag leert de cardiologen in opleiding (AIOS) welke rol cardiale CT heeft in de algemene cardiologische praktijk," vertelt Ivo van der Bilt. "Het is van groot belang in de opleiding tot cardioloog breed geïnteresseerd te zijn en breed opgeleid te worden. Met deze gratis cursus hopen we dat te bereiken."

De cursus bestond uit een theoretisch deel en interactieve praktijksessies. Hierin gingen de artsen in opleiding tot cardioloog, afkomstig uit diverse opleidingsziekenhuizen, zelf aan de slag met speciale software van Siemens voor het bewerken van CT beelden.