EO volgt patiëntjes en zorgverleners op KinderSEH

25 mei 2016

In de medische serie ‘Zij houden Nederland in leven’ (ZHNL) op NPO 1, volgt de EO dit voorjaar 24 uur lang met verschillende cameraploegen in ons land patiënten en hun zorgverleners bij de meest innovatieve en levensreddende operaties of opvallende behandelingen. In de vijfde aflevering is het programma op bezoek bij de Kinder Spoedeisende Hulp van het HagaZiekenhuis/Juliana Kinderziekenhuis.

Het HagaZiekenhuis in 'Zij houden Nederland in leven'

Verpleegkundige Kim werkt al jaren met veel plezier in het Juliana Kinderziekenhuis vanwege de afwisseling en de contacten met kinderen en hun ouders.  Vandaag helpt Kim onder andere de 16-jarige Miranda die onderweg naar school op haar scooter is aangereden en daar een gebroken enkel aan over heeft gehouden. Daarnaast draagt ze zorg voor de kleine Willem. Hij is erg misselijk en blijkt een dubbele oorontsteking te hebben.

'Zij houden Nederland in leven' laat zien dat geen dag in de zorg hetzelfde is, niet voor patiënten, maar ook niet voor zorgverleners. De zes afleveringen van de serie leggen ieder gedurende 24 uur de gebeurtenissen vast in diverse ziekenhuizen en instellingen in Nederland en vertellen bijzondere verhalen van gewone mensen wiens leven ingrijpend verandert op de dag dat ZHNL juist hen volgt met de camera. We zien patiënten en hun hulpverleners tijdens reguliere consulten, mooie ontmoetingen, moeilijke gesprekken, zeer innovatieve ingrepen en bijzondere behandelingen. Monique van de Ven - 'Dokter Deen' - geeft de stem aan het programma.

ZHNL is een uniek en indringend beelddocument van de zorg zoals die elke dag weer, zeven dagen in de week en 365 dagen per jaar in ons land wordt verleend. ZHNL komt tot stand dankzij de vrijwillige medewerking van een groot aantal ziekenhuizen en instellingen en hun patiënten en medewerkers.

Het HagaZiekenhuis is te zien in de aflevering van woensdag 1 juni, om 20.25 uur bij de EO op NPO 1. Zie via deze link alvast een voorproefje