2016

Donatie iPads aan Juliana Kinderziekenhuis

07 april 2016

Op dinsdag 5 april ontving Fréderique Hofstede, kinderarts en medisch manager van het Juliana Kinderziekenhuis, uit handen van Laurens Timmer van Ziggo 6 iPads voor de patiënten.

Het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) kreeg deze donatie omdat Ziggo de tv- en radiozenders gaat streamen naar hun patiënten tv's en huiskamer tv's. Naar aanleiding van deze order wilde Ziggo iets terug doen voor het JKZ. De keuze viel hierbij op iPads.

De pedagogische zorg gaat de iPads beheren. De pedagogische zorg bereidt kind en ouders voor op onderzoeken en ingrepen. Verder helpen pedagogisch medewerkers kinderen bij de verwerking van ziekenhuiservaringen door spel, gesprekken en ontspannende activiteiten.

De iPads worden in eerste instantie ingezet ter afleiding van kinderen tijdens medische handelingen. Door de iPads kan dit afgestemd worden op het ontwikkelingniveau van het kind en zijn leefwereld. Afleiding van kinderen tijdens vervelende medische handelingen zorgt voor vermindering van stress.

In de toekomst willen de medewerkers de iPads ook inzetten bij de voorbereiding van kinderen op medische handelingen. Dat kan door foto's en beeldmateriaal te laten zien over wat er gaat gebeuren. Dit stelt kinderen gerust en geeft ze vertrouwen.

 

Nieuwsoverzicht

januari 2016februari 2016maart 2016april 2016mei 2016juni 2016juli 2016augustus 2016september 2016oktober 2016november 2016december 2016
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook