De hele week aandacht voor duurzaamheid

10 oktober 2016

Vandaag is het de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Voor ons de start van een week met extra aandacht voor duurzaamheid.

Sedumdak locatie Leyweg

Het HagaZiekenhuis vindt het belangrijk bewust om te gaan met energie en het milieu. Zo hebben we groene daken met sedum, die voor isolatie zorgen en de lucht zuiveren. Regenwater komt terecht in onze vijver en wordt hergebruikt voor het bewateren van planten. Ook knappen we bestaand meubilair uit wacht- en verpleegkamers op voor eigen hergebruik of we maken er ziekenhuizen in Afrika of wijkcentra in de buurt blij mee.

Het HagaZiekenhuis doet nog veel meer aan duurzaamheid. Over de nieuwe aangelegde tuin op locatie Leyweg alleen al valt bijvoorbeeld veel te vertellen. Dat doen we later deze week.

Stoelmassages en een fittest

In het ziekenhuis zijn van 10 tot 15 oktober diverse leuke activiteiten voor onze medewerkers. Zo zijn er stoelmassages, komt de fietsenmaker naar het werk en kan het personeel meedoen aan een fittest. Deze activiteiten zijn gericht op een positieve impact op het rijtje: People, Planet en Profit (mensen, milieu, winst).

Drie P's dus. Duurzaamheid gaat namelijk niet alleen over het zo min mogelijk belasten van het milieu (de P van Planet). De andere twee P's zijn net zo belangrijk. Bij People moet je denken aan het comfort en de gezondheid van mensen. En bij Profit kijk je naar wat een project oplevert. Als het alleen maar geld kóst, kan aan de andere twee voorwaarden ook niet worden voldaan.

Dag van de duurzaamheidMeer weten?

Ga naar www.dagvandeduurzaamheid.nl/