2016

11.000 euro voor twee fietslabyrinten dankzij Roparun

21 juli 2016

Fietsen door Parijs of langs het Gardameer terwijl je een chemokuur ondergaat? Binnenkort gaan patiënten van de afdeling Oncologie van het HagaZiekenhuis het meemaken. Stichting Roparun schenkt HagaVrienden namelijk 11.000 euro voor de aanschaf van twee fietslabyrinten. Een fietslabyrint is een hometrainer met groot beeldscherm. Tijdens het fietsen volgt de patiënt een virtuele route door een stad of mooi natuurgebied, in Nederland of daarbuiten.

"Het is wetenschappelijk bewezen dat bewegen tijdens een chemokuur een positief effect heeft. Dankzij de interactieve fietslabyrinten wordt bewegen voor patiënten veel leuker en is het langer vol te houden," vertelt een blije Dominique Deguelle, voorzitter van de Stichting HagaVrienden (www.hagavrienden.nl).

Mooie routes

Het fietslabyrint geeft door beeld en geluid patiënten de indruk dat ze echt buiten zijn. Ze kunnen kiezen uit routes door 18 steden, zoals Den Haag, Amsterdam of Parijs. Ook is het mogelijk te 'fietsen' over de Veluwe of langs het Gardameer. Op kruispunten tijdens de route kan de fietser links of rechts afslaan. Afstappen om even rond te kijken is op elk moment mogelijk. Het fietslabyrint (www.fietslabyrint.nl) motiveert om (langer) te fietsen dan op een hometrainer zonder virtuele route.

25 jaar Roparun

Michael Beenhakker, directeur van Stichting Roparun (www.roparun.nl), vertelt: "We zijn blij een bijdrage te kunnen leveren aan het belangrijke werk van Stichting HagaVrienden. We kunnen mensen niet beter maken, maar we kunnen wel eraan bijdragen dat ze zich wat beter voelen. Daarom steunen we doelen die passen bij ons motto: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'."

In 2016 vierde de Roparun (een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam) het 25-jarig bestaan. Tijdens de Roparun leveren teams die sportieve prestatie om zo geld op te halen voor mensen met kanker. Beenhakker: "In dit jubileumjaar hebben we al 162 doelen ondersteund voor een bedrag van meer dan 4,5 miljoen euro."

 

Nieuwsoverzicht

januari 2016februari 2016maart 2016april 2016mei 2016juni 2016juli 2016augustus 2016september 2016oktober 2016november 2016december 2016
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook